В дитинстві в моєму дворі був хлопець, який дуже гарно грав в футбол, а саме — вправно стояв на воротах. Всі хотіли його собі в команду. Він був якось сказав що секрет його — в його «особливих» кедах (були такі типові сині із білою стрічкою), й що ви думаєте? На наступному тижні всі хлопці вже затортурили батьків купити їм ТАКІ САМІ КЕДИ. Отакий був в нашому дворі людина-бренд ))) всі його цінили за гру воротарем та хотіли носили ті ж кеди що й в нього.

Я про це написав щоб ви бачили, що осбистий бренд — це не щось захмарне. Особистий бренд має кожен з нас в тому чі іншому вигляді: для когось ми – «та сама людина що знається на…. — тут вставте свій варіант про когось із вашого оточення:
— вміє лагодити електроніку?
— знається на психології?
— Шарить за доставку товарів з Америки? — або — знається перетворенні компаній та ЛЮДЕЙ в харізматичні БРЕНДИ :)))

Коротше, особитий бренд — це коли людина має гарну репутацію в конкретній справі.

В процесі роботи з особистими брендами я переконався у другому важливому — навіть, над-важливому правилі — це Щирість. Особистий бренд має бути ЩИРИМ відображенням людини.

Це й просто, й складно. Просто — тому шо «ну будь таким яким ти є» й все. Складно — тому що як й будь-якому брендоі, особистому бренду потрібна систематизація. Також часто людині яка ВЖЕ є брендом, здається — «ну що в мені ТАКОГО?? – нічого цікавого». Тут я зазначу що в 100% всіх із ким я працював над створенням особистого бренду, в кожній людині ми розкривали дуже неочикуванні та драйвові сторони — просто людина вже до них звикла та не звертала уваги.

Саме важливе в процесі побудови особистого бренду — це глибока робота по психологічному розкриттю людини та створенню її особистої бренд-системи. Може й звучить воно як похід до зубного ))) але насправді це дуже тонкий та цікавий процес САМОПІЗНАННЯ.

Бренд-ментор проводить із людиною-брендом особисті сесії щоб виявити її ключові сильні сторони; виявляє також й не-сильні сторони, тому що місія такого підходу до персонального брендингу (якщо охарактеризувати простими словам) — це посилити сильні, та не чіпати слабкі сторони.

То ж, спеціаліст правильно структурує сильні сторони та влучно їх характеризує. Результатом є Персональний Гайдбук — людина-бренд може спираючись на нього створювати собі всю подальшу комунікацію: як буде виглядати інста? А що мені вдягти на фотосесію? Яким має бути особисте лого? Яку риторику використовувати в постах? Які її бренд-прикмети? — та усе таке інше.

Ще раз зазначу важливу деталь про розробку особистого бренду: персональний брендинг — це. не. маска. Правильний персональний бренд не. грає. чиюсь. роль. Це та ж сама людина, але все про неї «розкладено по полицях», структуровано, а її ключові сторони як спеціаліста — ВИЯВЛЕНІ —— та ПІДКРЕСЛЕНІ в комунікації.

Й наостаннє: в попередньому пості я розповідав про залежність емоційної складової бренда та —ціною на його Продукти. То ж — особистий бренд — НАПРЯМУ впливає на ціну Продуктів та послуг бренду: чим краще прокачано персональний бренд, тим вищий може бути прайс на Продукти або Послуги такого бренду.