Після цього кейсу у моєї жінки до мене багато запитань щодо історії мого браузеру за вівторок ))

Безліч поширень на інформаційних ресурсах та багато нових знайомств після того як я виклав пост із концепцією логотипів Щекавицької оргії стали для мене великою несподіванкою. Відверто кажучи, не було ніякого прагнення «зробити хіт брендингу» — я просто шось типу «робив ранкову каву та мав час та натхнення» побавитись із темою, яку я побачив гортаючи стрічку Фейсбуку.

То ж я увімкнув музику (я завжди працюю під свою колекцію оптимістичного саунду) та почав шукати ідейну «точку входу». Ідейна точка входа — це дуже важлива частина розробки логотипу: треба знайти метафоричну сутність терміну «оргія».

Перші запити в гугл-пошук типу ‘orgy logo’ досить тривіальні:

Кожен хороший дизайнер логотипів знає, що найперше табу якості символа — це ставити на логотип те, що є Продуктом, в прямому сенсі та чистому вигляді.

То ж, обдивившись тих паруючихся пішоходів, я перейшов до старої доброї методи “ручка + аркуш паперу”, щоб виписати потік ідей та асоціацій першого порядку щодо “оргії”, Щекавиці, люядності, почуттів та все таке інше:

Доки я «вивантажував» із мозку на лист ключові слова, мені шось здалось цікавим метафорично передати оргію через пазл, типу «там якісь частинки типу кохаються» — почав гуглити, шо там у просторі накреативили. Не дуже:

Але й моя муза «не запалала ідейною пристрастю» — те шо в мене вийшло, згодилося б на якийсь конкурс асоціацій секс-роршаха (а це не айс):

Перехрестився та продовжив пошуки. Вирішив повернутися до переліку асоціацій щоб обрати якісь спільні та взаємодіючі ключові слова, щоб потім спробувати зв‘язати їх в символі:

Після остаточних «підказок з залу» винайшовся слово-символ, узагальнюючий всі секси світу — це виклик задоволення «ЩЕ!».
Брендування емоційним викликом підвищило би залученість туристів до української мови через таку «мовну фішку» (як різни слова-фішки, завдяки яким ми долучуємось до іноземних мов, типу «йа, йа, дас іст фантастіш», «камон», «тян» та ін.)

В цій точці зазначу про важливість підвищити залучення іноземців до української мови та її багатогранності — робив про це розширений пост «Чому немає справжнього брендингу Українською?»

Отже, повертажмось до нашої «Ще!»-концепції: залишилось обернути його в емоційний виклик — це потребує експресивної форми шрифту. Шукаю варік, який би був САМЕ ТИМ викликом:

В процесі зрозумів шо маємо справу із потенційним туристичним «Місцем Сили» Щекавиця 😉, тож якшо уявити (умовний) рекламний буклет, то стане очевидним що отой «ЩЕ!» має стати саме логотипом, то ж логічно було його саме таким й подати.

Перший варіант — дещо “фаллічний” та місцями “грудастенький” (бо мова йде про ландшафтні угір‘я як міста,так й тіла людини 🥰), а другий — про сміливий креативний характер людей, які розпочали той двіж та які його підтримують:

То ж перший варік концепції вже відчутно. Тепер — до образів. Знов повертаюсь до переліку ключових слів у пошуку більш неочевидних натяків на нові сюжети:

Уява наштовнухла мене на те, шо свідками «творчого заходу» на Щекавиці буде оточення: вся місцева флора та фауна! То ж після недовгого пошуку я пришов до рішення: зробити героями логотипу саме рослинні буйнощі, що оточиватимуть «героїв дійства», наприклад такі:

Але, вочевидь, цього недостатньо 🙂 Треба зарядити це зображення сюжетом — саме тоді воно перетвориться на живий логотип!

Отже, відколи кущі оточують, то вони й свідки тієї краси володіння мистецтвом колективного українського кохання! Та не просто свідки, а навіть ВБОЛІВАЛЬНИКИ!

Втілюю образ:

Сутність щекавицької локації вміщуємо в лаконічний слоган «Природа та Почуття».

Ще один варік готовий! Але «причепом» надійшла ще одна інтерпретація — це справжній “Гущак страсті”, “Кущі любові»!
Втілюю:

«Галявина мрій та дій» — функціональний та дуже практичний слоган, коли йдеться про колективную созідаючу діяльність, то ж я вирішив його зробити слоганом цього варіанту 😉

А шо робити із тими символами рівня озабоченого школяра, що в процесі вискочили?

Шо робити, якшо вискочили — треба втілювати.
Дивлюсь на годинник — трохи часу ще є, то ж вирішив поєднати форму літер слова «Щекавиця» та метафори елементів, що можуть стосуватися (або навіть брати участь) в оргії:

Слоган засновується на українському виразі щодо активної діяльності — «аж гай гуде». Саме цей вираз наштовхнув мене на ще один шлях пошуку образу Щекавицької оргії, та вже не із «брудними натяками», а саме десь в творчому вимірі; щось, що може бути більш сюжетним мистецтвом.

Саме так й з‘явився варік із натяком на відоме полотно Матісса, але в інтерпретації щекавицької галявини. Це саме той випадок, коли логотип дає відчути про що йдеться, але “в лоба” це не демонструємо + енергія руху та кольори додають до почуттів того самого, «зарядженного на колективні пригоди», вайбу 😎

Попередня стратегія пошуку слогану серед відомих цитат привела мене до слогану «Реве та стогне» — а що може краще описати події на Щекавиці та зробити на них неповторний український акцент! 😉

Я вдячний нашій спільноті за увагу до цієї нехай жартівної, але концепції, що хоч трохи підніме нам настрій та зарядить оптимізмом!

Також я допомагаю українському малому та середньому бізнесу бути Брендами — запрошую до моїх бренд-влогів!

Все _вже_ Україна!

Елементи візуального декору взяті із відкритих джерел freepik